Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Opreste distrugerea Muzeului Aviatiei

2 martie 1990. Guvernul Romaniei hotaraste ca ”PENTRU CINSTIREA ILUSTRILOR INAINTASI AI AVIATIEI ROMANEse infiinteaza Muzeul Aviatiei in Bucuresti.

18 martie 2010. Consiliul Local al Sectorului 2 Bucuresti solicita Guvernului Romaniei trecerea imobilului si terenului pe care se afla Muzeul Aviatiei din administrarea Ministerului Apararii Nationale in administrarea domeniului public pentru constructia de locuinte tip ANL.

La 20 de ani, doua saptamani si doua zile de la infiintarea Muzeului Aviatiei, se decide distrugerea sa. Istoria terenului pe care se afla Muzeul Aviatiei va fi stearsa, cladirile istorice existente demolate, exponatele inghesuite in magazii si memoria ilustrilor nostri inaintasi va fi pangarita.

19 aprilie 2010. Asociatia “Aripi Romanesti” coaguleaza in jurul sau un grup de initiativa compus din entitati asociative din cadrul societatii civile si persoane particulare. Sub coordonarea Asociatiei “Aripi Romanesti” acest grup de initiativa se reuneste si incepe demersurile publice pentru lamurirea situatiei cat si o lunga lupta pentru a opri distrugerea muzeului.

5 ianuarie 2012. Dupa aproape doi ani de campanie de advocacy si dupa multiple actiuni, grupul de initiativa obține o victorie clara: Muzeul Aviației este clasat ca monument istoric. Monitorul Oficial nr.8 din 05.01.2012 publica Ordinul nr. 2709 din 17 noiembrie 2011 al Ministrului Culturii si Patrimoniului privind clasarea ca monument istoric, categoria Ansamblu, a Muzeului Aviatiei.

Vrei sa afli ce a facut societatea civila intre 18 martie 2010 si 5 ianuarie 2012?

Citeste mai departe povestea proiectului “Opreste distrugerea Muzeului Aviatiei!”si afla care au fost partenerii si organizatiile implicate, ce actiuni s-au desfasurat si ce au facut institutiile statului in fata pasionatilor de aviatie.

Descrierea Proiectului

Parteneri si sustinatori

Cronologia si actiunile intreprinse

Documentatia proiectului

Sharing is caring