Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Apr 25, 2012 in Evenimente | 0 comentarii

Safety Demo 2012

Safety Demo 2012

Safety Demo (editia a II-a) 2012 – antrenament in tehnica pilotajului avansat cu IACARII ACROBATI

COMUNICAT DE PRESA

25 aprilie 2012

Echipa romaneasca de acrobatie aeriana „Iacarii Acrobati”, organizeaza in perioada 29 aprilie – 1 mai 2012, doua zile de zbor pe avioanele YAK-52. Antrenamentul prevede executarea zborurilor in siguranta prin recunoasterea, scoaterea sau evitarea atitudinilor anormale ale avionului si luarea unor masuri optime de redresare a acestuia. Editia de anul acesta are loc la Aerodromul Banesti, DN1, Km83, Banesti, Prahova, Romania.

arsafetydemo2012v034mroToti pilotii sunt incurajati sa efectueze acest antrenament ce are ca scop principal promovarea executarii zborurilor in siguranta. Fara un exercitiu de control asupra reactiilor instinctive ale pilotului, acesta poate pune avionul intr-o situatie periculoasa. Antrenamentul consta in zboruri demonstrative si este realizat pentru a dezvolta simturile, a mari increderea, pentru a constientiza si anticipa o situatie anormala, dar si in scopul folosirii optime a performantelor aerodinamice pentru recuperare rapida la zborul normal.

Instructorii de zbor Ioan Postolache, Dan Stefanescu si Dan Conderman (Iacarii Acrobati), alaturi de multiplul campion mondial la acrobatie Jurgis Kairys, sunt piloti cu inalta pregatire si vasta experienta de zbor in competitii si demonstratii aeriene si vor instrui pilotii atat in zbor, cat si la clasa, in tehnici avansate de pilotaj.

„Ideea de Safety Demo a aparut deoarece ne dorim foarte mult ca pilotii, si nu numai, sa inteleaga ca, in aviatie, lucrurile nu functioneaza pe ideea ”lasa ca merge asa”. Stim ca pilotii romani sunt bine pregatiti, insa, deoarece suntem oameni, putem comite erori. Asadar, ii invitam la antrenament pe toti pilotii care vor sa-si imbunatateasca tehnica si reflexele. A avea licenta de zbor nu te califica drept cel mai pregatit pilot.” – a declarat Dan Stefanescu, managerul echipei ”Iacarii Acrobati”.

Asociatia „Aripi Romanesti” organizeaza, pentru cei care vor fi prezenti pe aerodrom, insa nu vor zbura, o expozitie ce cuprinde fotografii, documente si obiecte personale ce apartin lui Dan-Valentin Vizanty, pilot de vanatoare, comandant de escadrila si de grup cu gradul de locotenent comandor aviator. La bordul avionului de productie romaneasca, IAR-80, Vizanty a aparat cu succes Bucurestiul si zona petroliera Ploiesti in timpul bombardamentelor anglo-americane din perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial. De aceea, Asociatia ”Aripi Romanesti” va asteapta luni, 30 aprilie 2012, incepand cu ora 12:00, pentru a va face cunoscuta povestea asului regasit – Dan-Valentin Vizanty, urmata de un scurt zbor omagial efectuat de ”Iacarii Acrobati”.

„Iacarii Acrobati” este singura echipa privata de acrobatie aeriana din Romania. Echipa zboara anual in peste 30 de demonstratii din Romania si Europa, pe avioanele YAK-52, fabricate in Romania.

Asociatia ”Aripi Romanesti” este o organizatie neguvernamentala a carei misiune este promovarea aviatiei si a zborului in toate formele sale. Pentru mai multe detalii privind evenimentul, conditiile de participare si organizatorii, va rugam sa contactati:

Iulia Somcutean
Junior PR Assistant
Asociatia „Aripi Romanesti”
Telefon: 0733.194.666
E-mail: pr@aripiromanesti.ro
Web: http://www.aripiromanesti.ro

Sharing is caring

468 ad

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>