Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Iun 17, 2012 in Comunicate de presa | 0 comentarii

Pozitia Asociatiei Aripi Romanesti fata de accidentul aviatic de la Banesti Fly-in 2012

Pozitia Asociatiei Aripi Romanesti fata de accidentul aviatic de la Banesti Fly-in 2012

17 iunie 2012, Banesti

Pozitia Asociatiei Aripi Romanesti fata de accidentul aviatic de la Banesti Fly-in 2012

COMUNICAT DE PRESA

Duminica, 17 iunie 2012, in timpul evenimentului Banesti Fly-In, desfasurat pe Aerodromul Banesti si organizat de Asociatia Aripi Romanesti si Aerodromul Banesti, a avut loc un accident aviatic, soldat cu moartea pilotului.

Aeronava, de tip “Festival”, era pilotata de Petru Lazar, pilot de incercare la Aerostar Bacau, ce avea o bogata experienta de zbor.

Pilotul executa un zbor in cadrul intrecerii de precizia aterizarii, prevazut in programul “Banesti Fly-In”, cand a avut loc accidentul. Asociatia Aripi Romanesti si Aerodromul Banesti sunt organizatorii evenimentului, asadar nu sunt in masura sa faca declaratii in ceea ce priveste cauza accidentului. La fata locului, s-a constituit o comisie de ancheta, ce va analiza situatia si va oferi, la finalul cercetarilor, mai multe detalii despre cauzele care au condus la producerea accidentului. In numele Asociatiei Aripi Romanesti, doresc sa imi exprim regretul fata de acest tragic eveniment si sa transmit condoleante familiei pilotului decedat,”, a declarat Dragos Dobre, presedintele Asociatiei Aripi Romanesti.

“Banesti Fly-In”, aflat la prima editie, este un eveniment anual de zbor, in cadrul caruia pilotii si pasionatii de zbor se intalnesc pentru a zbura si a admira frumusetea sportului aviatic. Spre deosebire de mitingurile aviatice, evenimentele de tip “fly-in” presupun stabilirea unui aerodrom ca punct de intalnire pentru piloti, spatiu in care acestia participa la diferite activitati dedicate lor. Prezenta publicului este optionala la evenimentele de acest tip.

“Banesti Fly-In” a respectat toate normele legale ce prevad siguranta zborului si desfasurarea evenimentelor aviatice. Organizatorii si pilotii au participat la sesiuni de pregatire a evenimentului si au luat la cunostinta normele de siguranta, atat la sol, cat si in aer.

Asociatia „Aripi Romanesti” este o organizatie neguvernamentala si nepartizana, ce are ca scop promovarea aviatiei si a zborului in toate formele sale si, in special, promovarea aeronauticii si a aviatiei romanesti, in tara si peste hotare. De asemenea, Asociatia „Aripi Romanesti” isi propune sa ajute la educarea si sensibilizarea opiniei publice, in special a tinerilor, cu privire la aviatie si la activitatile adiacente acesteia. In plan secundar, asociatia doreste sa informeze persoanele interesate de situatia curenta din domeniul aviatiei si a aeronauticii si despre pastrarea si promovarea istoriei aviatiei, indeosebi a aviatiei romanesti.

Pentru mai multe detalii, va rugam contactati:

Dragos DOBRE

Presedinte Asociatia Aripi Romanesti

0723 544 655

dragos.dobre @ aripiromanesti.ro

Sharing is caring

468 ad

Post a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>