Pages Menu
TwitterRssFacebook
Categories Menu

Posted by on Oct 22, 2012 in Evenimente | 0 comentarii

Iacarii Acrobati, decorati de Majestatea Sa Regele Mihai

Iacarii Acrobati, decorati de Majestatea Sa Regele Mihai

22 octombrie 2012
Bucuresti

Iacarii Acrobați, decorati de Majestatea Sa Regele Mihai
COMUNICAT DE PRESA

Asociatia „Aripi Romanesti” are placerea de a anunta ca membrii formatiei “Iacarii Acrobati”, singura echipa privata de acrobatie aeriana din Romania, vor fi decorati de catre Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

Ceremonia va avea loc la Palatul Elisabeta, miercuri, 24 octombrie 2012, la ora 10.15.

Anul acesta, “Iacarii Acrobati” au avut onoarea de a survola Palatul Elisabeta, cu ocazia Zilei de 10 mai. Cei trei piloti, ale caror avioane poarta pe fuselaj si ampenaje insemnele Fortelor Aeriene Regale Romane din perioada 1941-1944, in forma Crucii lui Mihai, au executat un zbor acrobatic in formatie. Dupa aterizare, au participat la Garden Party, in prezenta Majestatii Sale Regele Mihai si a Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu.

“Ne exprimam cu orice ocazie admiratia fata de valorile aviatiei romane din toate timpurile si mai ales din perioada de glorie 1941 – 1944. La toate evenimentele aviatice la care am participat am purtat pe aripi, cu onoare si respect, Crucea lui Mihai. Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate reprezinta o onoare si un privilegiu pentru noi”, a declarat Dan Stefanescu, liderul “Iacarilor Acrobati”. 

„Iacarii Acrobati” zboara anual in peste 30 de demonstratii din Romania si Europa, pe avioanele YAK-52, fabricate in Romania.

Asociatia „Aripi Romanesti” este o organizatie neguvernamentala a carei misiune este promovarea aviatiei si a zborului in toate formele sale.

Accesul presei la evenimentul decorarii este posibil pana la ora 10.00, numai cu confirmare prealabila de participare la adresa de e-mail birou.presa@palatulelisabeta.ro.

Nota: Drepturile de autor pentru imaginile atasate acestui comunicat de presa ii revin fotografului Daniel Angelescu. Imaginile nu pot fi utilizate fara mentionarea sursei.

Pentru mai multe detalii, contactati :
Dragos Dobre
Asociatia “Aripi Romanesti”
Telefon : 0723 544 655
E-mail : dragos.dobre @ aripiromanesti.ro

Sharing is caring

468 ad